Pluta in designul interior

Pluta este scoarta stejarului de pluta (Quercus Suber), ceea ce inseamna ca este un tesut natural 100%. Structura sa consta in celule microscopice in forma de fagure din suberina si lignina, pline cu aer. Alti compusi identificati in compozitia sa chimica, dar in cantitati mai mici, sunt polizaharida, tananti si ceara. Un centimetru cub de pluta contine aproximativ 40 milioane de celule – in jur de 800 milioane intr-un singur dop din pluta naturala.

Pluta este un material cu certitudine demn de atentie in amenajari interioare. Designerii nu se feresc de la a include pluta ca material central in crearea unor puncte de atractie.

Pluta decorativa pentru perete, este un decor natural al incaperii, fiind o solutie practica, deoarece peretii, acoperiti cu placi de pluta decorativa, imbunatatesc microclimatul interiorului, reduc nivelul de zgomot in interiorul incaperii si fac peretii mult mai calzi. Instalarea peretilor de pluta decorative, este relativ simpla – placile de pluta se lipesc direct pe suprafata peretelui.

O mare selectie de modele unice, culori si texturi, permite alegerea decorului individual, ce corespunde 100% preferintelor clientilor.