Placari exterioare cu thermowood

O modalitate practica, din ce in ce mai prezenta in mediul urban, o reprezinta definirea personalitatii moderne a unei cladiri, prin fatade ample, placate cu diferite materiale lemnoase sau  compozite. Avantajul major al unei asemenea fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, totodata fiind  durabile.

Prin procesul de tratare termica, lemnul poate fi prelucrat pentru a rezista la orice clima. Procesul termic atribuie lemnului rezistenta necesara la intemperii, pe care acesta nu o poseda in mod natural. Tratarea termica genereaza diverse reactii in interiorul lemnului, prin acest proces rezulta o modificare a structurii celulare, prin care lemnul tratat termic reactioneaza mai putin decat in stare initiala la umiditatea din ambient si la lipsa acesteia. Lemnul tratat termic astfel capata o stabilitate accentuata a formei, o reducere a comportamentului de umflare, precum si o tendinta redusa la formarea de fisuri. 

Lemnul tratat termic devine pe termen lung rezistent la atacul ciupercilor, isi modifica aspectul si adopta nuante mai inchise, omogene, fara a-si pierde structura fibrei.

Avantajele  lemnului tratat termic sunt multiple:

  1. Stabilitate ridicata a dimensiunilor. Deformarile produse prin umflarea si uscarea lemnului sunt reduse cu pâna la 70%.
  2. Durabilitate sporita, datorata tratamentului prin încalzire la 212 grade.
  3. Lemnul tratat termic necesita eforturi minime de ingrijire.
  4. In procesul de tratare a lemnului sunt folosite procedee ecologice si nu chimice.
  5. Thermowood este ideal pentru fatade, saune, piscine, wellness.