Intretinere lemn

Pentru o rezistenta si o durabilitate sporita, tamplaria de lemn expusa factorilor de mediu extern (soare, ploi, praf, ger, fum, etc) necesita verificari si intretineri periodice (de doua ori pe an).

Finisajul ferestrelor de lemn este executat in trei straturi (bait, grund, lac), grosimea acestuia fiind in general de 150 microni. Stratul de lac se degradeaza anual in medie cu 15 microni/an, datorita intemperiilor atmosferice. Dupa un calcul simplu, in 5 ani, stratul de lac nu va mai exista pe fereastra, ceea ce nu este de dorit, deoarece ramane doar stratul de grund, iar acesta nu ofera o protectie suficienta impotriva capriciilor naturii. Fara a fi intretinuta, pelicula de lac nu poate contracara procesul de degradare lenta, ea subtiindu-se incet. Prin intretinere, practic se adauga peliculei existente stratul de lac pierdut, astfel lacul recapata caracteristicile initiale. Printr-o aplicare corecta a tratamentului putem prelungi durata de viata a lacului chiar si cu 20 de ani.

Nu asteptati ca pelicula sa fie complet distrusa inainte de a incepe un tratament. O intretinere corecta presupune intai curatarea corecta a suprafetei, urmata de revitalizarea peliculei de lac. Pentru aceasta procedura se recomanda a fi folosita un kit de intretinere, pentru a curata, a hrani si a regenera complet tamplaria din lemn stratificat.

De asemenea, recomandam:

  • Pentu o protectie buna a ferestrelor, montarea de obloane sau rulouri exterioare
  • Daca nu doriti obloane sau rulouri, va recomandam ca la montaj, fereastra sa fie montata mai spre interior, pentru a fi protejata mai mult de intemperii.
  • Nu spalati cu detergenti agresivi care afecteaza finisajul de la suprafata ferestrei de lemn
  • Protejati cu profil de aluminiu partea de jos a cercevelei spre exterior
  • Se recomanda remedierea oricarei fisuri in stratul de lac, al ferestrei de lemn, deoarece anotimpul rece o poate transforma intr-un dezastru